Vizită în HD, 2016- partea I

Un paradis într-o pădure imensă de pini….Belek
April 13, 2016
Vizită în HD, 2016- partea II sau despre frumuseţea uitată a lucrurilor simple
May 20, 2016

Vizită în HD, 2016- partea I

IMG_0940

Întotdeauna am suținut România ca destinație turistică și aceasta vizită în județul Hunedoara mi-a întărit aceasta convingere. Nu doar peisajele incredibile, castelele sau parcurile naturale cât și oamenii harnici și implicați m-au facut să fiu un călător mulțumit şi fascinat de cele ce m-au înconjurat.

DSC_5165

DSC_5166

La poalele munţilor Retezat în depresiunea Haţegului se află fermele Ado, care se ocupă cu creşterea animalelelor combinată cu cultura vegetală. În vizita de anul trecut am văzut pentru prima oara în viaţa mea de orăşeancă ce este o ferma şi cum se desfăşoară viaţa de zi cu zi într-o fermă.

P_20160513_122111_BF

Anul acesta m-am bucurat nespus să mă reîntâlnesc cu văcuţele fericite de aici şi să admir progresele făcute într-un an de cei de la Ado.  Să vă spun că  au deschis cea mai modernă fabrică de lapte din judeţul Hunedoara? Şi că laptele care intră ca materie primă în fabrică este colectat de la ferma proprie? Trebuie să mă credeţi pe cuvânt că produsele rezultate au un gust extraordinar, mai ales că laptele este 100% natural fără adaosuri.

DSC_5224

DSC_5198

După ce am revizitat fermele Ado, traiesc cu speranţa că peste tot văcuţele sunt atât de fericite, iubite şi alintate ca aici! Să vă reamintesc că la femele Ado văcuţele sunt melomane, ascultă muzică zilnic pentru a fi relaxate si productive…aaa… şi beneficiază de masaj zilnic…deja devin geloasă! 🙂

DSCN1686_resize

Cei de aici au în plan dezvoltarea unei reţele de magazine de prezentare pentru desfacerea produselor proprii! Abia aştept să pot achiziţiona toate produsele lor, mai ales ca ştiu acum unde şi cum se produc.

DSC_5187

DSCN1745_resize

DSCN1889_resize

P_20160513_105338_BF

P_20160513_115215_BF

Fabricat în Hunedoara este un proiect organizat de bloggerii Denisa Bârgău, Sebastian Bârgău și Călin Bobora. Sponsori: Carpatcement și Fermele ADO Țara Hațegului. Parteneri: Pizzeria Napoli și Sara Cafe&Bar.

sponsori

6 Comments

 1. Traian says:

  Repetăm la anul? Cu noi poze și povești de prin lume adunate? A fost frumos, interesant și mă bucur că te-am cunoscut. Ar trebui să facem o colecție de perle scăpate pe jos la acest eveniment, gen ”cangurele”, ”iepuru” etc. O să mă gândesc la chestia asta.

  • saszetb says:

   Repetam! Dar cu o conditie…sa fie cirese in cires 🙂 si eu ma bucur ce cunostiinta si abia astept sa spun lumii povestea calatoriei mele
   in Hunedoara ilustrata de pozele tale superbe!

 2. […] Mitre, Tudor Popa, Francisc Vasile, Diana Ribana, Adriana Lazăr, Mihai Brânda, Adrian Rotar, Saszet Brigitta Andrea, Șerb Ionel, Șerb Ghiocela, Grigoraș Cosmin Andrei, Maria Magdalena, Canta Flore Ana Maria și […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *