Când spun Tunisia, de astăzi, mă voi gândi la miros de condimente, plaje aurii nemarginite, dunele fierbinți ale deșertului, oaze spectaculoase, carpete fermecate și adieri de mentă, portocali și iasomie.

Cum a fost pentru mine vizita în Tunisia? O supriză plăcută! Toate culturile perindate în această zonă și aici vorbim de fenicieni, romani, vandali, bizantini, spanioli, turci și francezi și-au lăsat o parte din identitatea lor în micuța dar atât de diversa Tunisie.

Majoritatea turiștilor aleg Tunisia ca o destinație de vacanță datorită plajelor superbe, cu nisip auriu fin, intrări line în mare și a resorturilor gata să ofere toate serviciile necesare unui sejur relaxant și odihnitor.

În postarea de astăzi vom vorbi despre litoralul Tunisian și stațiunile acestuia.

Yasmine Hammamet , cea mai nouă stațiune tunisiană se întinde de-a lungul a patru kilometri de plaja și are ca specific grădini imense de iasomie, portocali și trandafiri. Stațiunea oferă de la sporturi de apă, terenuri de golf până la tratamente de thalasoterapie. De asemenea, stațiunea adăpostește și un parc tematic ”Chartage Land”. Spectaculos este și portul din Yasmine Hammamet, cel mai important port de agrement de pe malul stâng al Mediteranei.

Port El Kantaoui – stațiune luxoasă construită în jurului portului modern.

Sousse – un oraș fermecător, unul dintre cele mai vechi orașe tunisiene cu o Medină fascinantă care adăpostește Marea Moschee, Muzeul Mozaicului, catacombe, etc. Este supranumit perla Saharei, iar după Tunis și Sfax, Sousse este al treilea oraș ca mărime al Tunisiei, fiind capitala regiunii Sahel, port pescăresc și comercial, centru universitar și turistic.

Monastir – oraș port cu un fort arab care surprinde cu zidurile înalte și turnul lui măreț. Istoria Monastirului datează din perioada feniciană. O stațiune care abundă în cafenele, restaurante, pizzerii și baruri si care se bucură de renumele celor mai limpezi ape din întreaga Tunisie.

Trebuie să vă recunosc că două hoteluri m-au impresionat și anume:

LTI Bellevue Park 5* – all inclusive. Hotelul este localizat la doar 2 km de Port El Kantaoui zona istorică, cu restaurante, baruri, magazine, la 15 km de Sousse, 35 km de Aeroportul Monastir, 22 km de Aeroportul Enfidha-Hammamet. Hotelul a fost complet renovat in 2017 si are 387 camere. Sunt dotate cu Wi-Fi gratuit, balcon sau terasa, TV/satelit cu ecran plat, telefon, minibar, aer conditionat sau incalzire, seif, facilitati pentru prepararea ceaiului si a cafelei, baie cu cada, uscator de par si toaleta separata. Hotelul are plaja proprie cu nisip, piscina exterioara si piscina interioara incalzita, 2 piscine pentru copii, din care una este interioara. Sezlonguri, umbrele pe plaja si la piscina sunt gratuite. Prosoapele se pot folosi in baza unui depozit.

LTI Les Orangers Garden Villas & Bungalows 5* – all inclusive.
Hotelul este localizat pe plaja, la aproximativ 40 km distanta de aeroport si distanta fata de centrul orasului este aproximativ 4 km. Resortul a fost deschis in anul 2016. Hotelul pune la dispozitie clientilor restaurant de tip bufet cu terasa in aer liber, 3 restaurante à la carte (mediteranean, tunisian si asiatic), patiserie „Boutique Gourmet” cu specialitati internationale de cafea, baruri diferite. Hotelul este localizat pe plaja cu nisip fin cu intrarea lina in apa si pune la dispozitie clientilor 3 piscine exterioare : cea principala este situata pe plaja, o piscina in zona de bungalouri si o alta piscina cu o piscina integrata pentru copii langa receptie. Sezlonguri, perne, prosoape de baie si umbrele de plaja sunt gratuite.

Chiar dacă pană acum am fost puțin reticentă față de această destinație, ca destinație de vacanță, Tunisia situată chiar la o aruncătură de băț de Europa, poate fi o soluție bună pentru concediul nostru. Aici găsim de la plaje cu nisip fin la ruine antice sau fermecătorul deșert Sahara, alcătuind un rezumat a ceea ce înseamnă Africa de Nord.

De ce este o destinație must see Tunisia?

  • Coasta Tunisiei însumează 1.148 kilometri de nisip auriu și nu se aglomerează niciodată…
  • Majoritatea hotelurilor au fost construite mai departe de oraș și au plajă privată, dedicată exclusiv oaspeților.
  • Tunisienii sunt prietenoși și amabili.
  • Tunisia găzduiește cele mai impresionante ruine romane, exceptând Italia.
  • Bucătăria tunisiană combină elemente de bucătărie turcească, franceză și mediteraneană.

Despre ce este de văzut în Tunisia vă voi povesti pe larg în postările următoare când vom vorbi despre oaze, așezări berbere, dune gigant, munți arizi, amfiteatre, ruine dar și de cel mai vechi oraş arab din Tunisia.

Până atunci nu uitați: ”în viaţa asta rămânem doar cu ce am visat, cu ce am iubit şi cu cât am călătorit… ”