Doha, capitala Qatarului, este un oraș extrem de modern situat pe coasta Golfului Persic, care se bucură de o dezvoltare fulminantă în ultimii 25 de ani, fiind unul dintre cele mai bogate orașe ale lumii.

Ce frapează aici este faptul că prețul unei sticle de benzină este mult mai mic decât prețul unei sticle de apă plată.

Doha este un oraș foarte ospitalier și sigur care propune oricărui turist aventură, dune de nisip, plaje largi, soare pe tot parcursul anului și o varietate de delicatese culinare tradiționale.

Doha este și unul dintre cele mai importante centre culturale ale Orientului Mijlociu, o bijuterie în permanentă dezvoltare și evoluție. Skyline-ul orașului este absolut impresionant (mai ales noaptea) și este alcătuit din hoteluri luxoase și sedii de companii. Pentru o imagine de colecție vă recomad o plimbare pe țărmul orașului la bordul corabiei tradiționale de lemn, dhow.

Ce nu trebuie ratat aici:

Muzeul de Artă Islamică– prezintă arta islamică de pe trei continente, pe o perioadă de 1400 de ani. Găzduiește colecții ce cuprind unele dintre cele mai vechi și mai prețioase artefacte din întregul Orient Mijlociu, pe lângă aceste artefacte, în Muzeul de Artă Islamică din Doha sunt expuse și explicate metodele de caligrafie folosite de islamici.

Jeep Safari sau „dune bashing”, plimbare plină de adrenalină pe dunele înalte ale deșertului.

Souk Waqif una dintre cele mai autentice experiențe care se poate trăi aici. Bazarul al cărui nume înseamnă ”piață permanentă” este cel mai vechi din Doha și este locul unde se poate lua pulsul local. Aici puteți gusta produsele culinare locale, mirosii parfumurile orientale dar și toate condimentele specifice locului. Tot aici găsiți și piața de șoimi, preţul unui falcon – şoimul pe care localnicii o folosesc şi acum la vânătoare, poate ajunge și la câteva mii de euro.

 

Katara Cultural Village – cel mai mare complex cultural al Qatar-ului, care cuprinde un amfiteatru, o sală de operă, câteva galerii de artă, muzee, sală de conferinţe, zona de promenada, terase si plajă.

Cu siguranță Doha va intra în atenția mondială în anul 2020 când aici va avea loc Campionatul Modial de Fotbal, eveniment ce are loc pentru prima dată în istorie în lumea arabă.

Ce este de fapt Doha? O detinație de lux, ideală pentru cei cu dorință de aventură dar și pentru cei care caută lux și rafinament îmbinate cu savoarea orientală.