Dacă până acum Antalya însemna pentru toți o vacanța relaxantă într-un resort de lux și nu adrenalină, excursii și obiective turistice îmi propun să demontez acest mit. Tocmai m-am întors dintr-o vacanță activă în Antalya și trebuie să vă mărturisesc că nu m-am plictisit nici o clipă!

Primele două zile în Antalya mi le-am petrecut în frumosul Kemer, unde marea cu a sa plajă aurie și apă cristalină se îmbină fascinant cu munții acoperiți de păduri de pini.

Kemer, Beldibi, Göynük, Kerish, Camyuva și Tekirova sunt parte a Parcului Național Olympos poziționat pe un teritoriu de mii de hectare care are ca principale atracții Muntele Tahtali (Olympos) și ruinele orașului antic Olympos.

Ce am găsit aici?

Cel mai apropiat munte de mare de pe coasta sudica a Turciei, Muntele Tahtali cu o înălțime de 2365 de metri  care este ușor accesibil cu o telegondolă cu un traseu de 4359 m de la bază până în vârf (unul dintre cele mai lungi trasee de acest gen din lume) care ne oferă pe parcusul urcării de aproximtiv 15 minute priveliști spectaculoase cu copaci de dafini, pini și leandri.

Pe lângă o panoramă impresionantă pe vârful Tahtali am găsit și o provocare menită să-mi testeze limitele și sa-mi crească nivelul de adrenalină: Bungee Catapult.  Și mai exact m-am lasat catapultată spre cer de câteva ori vreo 15- 20 de metri. Nu vă pot descrie în cuvinte sentimetele trăite acolo, dar peisajul a fost incredibil și voi lăsa pozele să vorbească…

 

În sudul Munților Tahtali găsim ruinele orașului Olympos, despre care se spune că este orașul legendar unde au locuit zeii mitologiei grecești.  Aici găsim ruine de biserici și temple romane, necropole precum și ce a mai rămas din templul lui Zeus.

După vizita în Olympos putem face un popas pentru a lua masa la Ulupinar Tropik, o locație amenajată în stil otoman, chiar pe cursul râului Ulupinar. Aici mâncarea este servită pe măsuțe joase, tradiționale turcești, clienții fiind așezați pe perne în jurul meselor.  Specialitatea restaurantului: păstrăv pescuit chiar din râu!

În zona Kemer, iubitorii de adrenalină (așa ca mine) au ocazia de a experimenta o multitudine de activități: parasailing, snorkeling, scufundari, jet ski, sau plimbări cu barca.

Așasar, Antalya și Kemer-ul vă pot oferi farmecul unei vacanțe în care să îmbinați sporturile extreme cu vizite la monumente antice și relaxare în golfuri cu nisip auriu și apa de culoare turcoaz.

În postarea următoare mergem la rafting pe râul Koprucay!