Următoarea porţie de adrenalină mi-a fost administrată într-un spectaculos traseu de rafting de 12 kilometri pe râul Koprulu care pe lângă senzaţii tari mi-a oferit şi un peisaj feeric: cascade, văi pline de verdeaţă, culmi abrupte şi o apă de un turcoaz ireal.

Raftingul este unul dintre cele mai răspândite sporturi white-water şi este şi cel mai sigur dintre sporturile pe ape repezi. Bărcile de rafting sunt de obicei ambarcaţiuni mari  gonflabile de 6-12 persoane. În cursul unei ture de rafting echipajul trebuie să-şi coordoneze mişcările, datorită acestui fapt este folosit de multe ori în programe de team building.

Raftingul poate părea ca un sport extrem, periculos, dar trebuie să știți că există diverse grade de dificultate ale traseelor de rafting, de la I pana la VI, raftingul comercial se practică până la gradul IV.

De asemenea, e importat de ştiut că într-o tură de rafting echipamentul este deosebit de important. Casca, vesta și costul de neopren sunt esențiale ( toate acestea sunt incluse în tariful excursiei).

În general raftingul este o distracție pe cinste. Asta nu înseamnă ca nu se va întâmpla să cădeți din barcă, sau să vă răsturnați… şi dacă-l doriţi extreme aşa cum a fost solicitarea noastră pe parcursul turei vă aşteaptă senzaţii tari!

Un mic teaser aici:

Ce a însemnat pentru mine această tură de rafting: distracţie îmbinată cu adrenalină, ape limpezi şi reci ca gheaţa (exagerez un pic temperatura apei era undeva la 6 grade Celsius), momente de prietenie adevărată dar şi intensitate maximă care te face să simţi că trăieşti cu adevărat!

Distracţia a continuat cu Quad Safari, o plimbare cu ATV-uri pe un traseu special ales prin pădure, prin apă, pe teren accidentat. Şi trebuie să mă laud şi să vă spun că am fost singura femeie din grup care s-a încumetat să conducă ATV-ul.

Dacă sunteţi în Antalya şi v-am tentat cu o parte din activităţile ce pot fi testate aici cei de la Calypso vă pot oferi aceste excursii opţionale la cele mai bune tarife!