santa-claus-and-reindeer
Farmecul Laponiei constă în faptul că și-a păstrat unicitatea și nu a devenit comercială, a rămas un tărâm al liniștii, al pădurilor nesfârșite, al tradițiilor și obiceiurilor populației Sami, al fenomenelor naturale nemaîntâlnite: doar 2 ore de lumină pe zi, Aurora Boreala, senzația că cerul este foarte aproape de pământ din cauza purității aerului și a luminii foarte intense. Motive pentru a vizita Laponia sunt nenumărate, dar probabil cel mai important este că la numai o distanță de 5 ore de zbor, ajungi cu adevărat la capatul pământului și la începutul unui tărâm de basme. Ca să nu mai vorbim despre întalnirea cu adevăratul Moș Crăciun!

Laponia este o țara în sine, o țară în care există mai mulți reni decât oameni și în care poți trece de Cercul Arctic sau poți admira Aurora Boreala. Laponia este țara lui Moș Crăciun, acolo unde Moșul împreună cu elfii pregatește jucarii la Fabrica sa, sau de unde trimite scrisori tuturor copiilor cuminți din lume. Laponia este locul unde se aduna an de an cei mai împătimiți schiori și pescari din lume sau iubitorii sporturilor de iarnă. Levi, stațiunea oficială de schi a lui Moș Crăciun.

Cea mai modernă capitală a Laponiei Finlandeze, Rovaniemi este un tărâm unde realitatea se împletește cu basmul pentru a crea o imagine de neuitatat tuturor vizitatorilor. Deși în zilele noastre un centru Universitar, în Rovaniemi Crăciunul nu se termină niciodată, iar Moș Crăciun prietenul tuturor copiilor din lume, se pregatește intens pentru noaptea magică a Crăciunului în care aduce copiilor cadourile pe care aceștia și le doresc.
La doar câțiva kilometri de oraș, frumoasele peisaje din Laponia dezvăluie vizitatorilor o lume misterioasă, liniștită și sălbatică în același timp. Puteți experimenta tot ce oferă acest tărâm magic în diferite feluri, fie că veți opta pentru un safari cu husky, o plimbare în sania trasă de reni sau cu un mai modern snow mobile, ce vă va purta peste drumuri înzăpezite și lacuri înghețate.
În Rovaniemi cele mai importante atracții sunt Santa Claus Village, sau satul lui Moș Crăciun. Situat la aproximativ 8 kilometri de oraș și chiar pe linia considerată ca delimitarea Cercului Polar, este poate cea mai turistică atracție a zonei, însa puțini turiști pot rata șansa de a-l cunoaște pe Moș Crăciun. La o scurtă distanță de mers pe jos de Santa Village se află Santa Park, un parc de distracții indoor unde tema principală este cea a Crăciunului.

a_Santa-Claus-Vi-a

a_Santa-Claus-Village_offi-a

images

IMG_0044-low-res

santa_claus_office_santa_claus_village

santa-claus-rovaniemi-1

O vizită la Muzeul Arktikum, vă va dezvalui secretele vieții în Laponia ce se desfășoara într-un ritm propriu extraordinar încă din cele mai vechi timpuri. Dacă vă simtiți atrași de natură, atunci vă recomandăm să vizitați Pilke Seience Center. O expoziție ce povestește despre întinsele păduri ale ținuturilor nordice.
Aflata la Cercul Polar, Stațiunea oficială de schi a lui Moș Crăciun – Levi, este stațiunea cu cele mai mari pârtii de schi din Finlanda, găzduind anual evenimentele din cadrul Cupei Mondiale la Schi. Cu o diversitate impresionantă de activități de iarna, 15 pârtii de schi iluminate pe timpul nopții și cu un centru ce oferă o mare varietate de baruri și restaurante, școli de schi și magazine de închiriere a echipamentelor destinate sporturilor de iarnă, Levi este un loc idilic pentru petrecerea vacanței de iarnă.
Printre activitățile principale din Levi se numară diferite tipuri de safari precum cel cu Husky, cu snowmobile-ul și cu renii iar cei mici pot experimenta sporturile de iarnă pe o pista organizată special pentru ei numita Tărâmul Copiilor unde zi de zi au loc activități de grup pentru toate vârstele. Aici cei mai mici vizitatori ai Laponiei au parte de instruire, iar programul oferă zilnic activități distractive.

husky_dog_safari_rovaniemi
Vă invităm să descoperiți dacă într-adevar Mos Craciun traieste aici in acest peisaj arctic, cu paduri incarcate de zapada si lacuri inghetate, un adevarat paradis al iernii.

Călătoria lui Moș Crăciun

A passenger wearing a Santa Claus hat, looks at a departure board displaying cancelled and delayed flights at Zaventem international airport

Ajunul Crăciunului este cea mai importantă zi a anului pentru Moș Crăciun și necesită multă pregătire. Toate cadourile au fost pregătite în sanie înainte cu o zi, iar renii au primit o porție specială de mâncare pentru a avea super energie. Moșul se trezește dimineața devreme, se îmbracă în costumul său roșu, iși perie barba care e mai lungă decât inălțimea oricărui elf. Merge la bucătărie unde Doamna Crăciun îl așteaptă cu micul dejun după care merge să vorbească cu Rudolph cel cu nasul roșu.

Rudolph este cel mai bătrân și înțelept ren al Moșului. Este cel care se asigură că Moșul ajunge peste tot la momentul potrivit. Renii zboara foarte bine deși oamenii îi văd de obicei cu picioarele pe pâmănt, dar când nimeni nu se uită ei adoră să-și ia zborul conducând sania Mosului cu o viteză incredibilă.

Cât timp Moșul se consultă cu Rudoph, elfii se pregătesc de plecare. Renii nu mai au răbdare și sunt pregatiți de elfi pentru marea călătorie. După o inspecție finală ….pornesc! În timp ce lasă în urmă luminile din Korvatunturi Moșul se gândește la toți copii frumosi pe care îi va vizita în această noapte…

1355867218178_1355867218178_r