disney 4

 Disneyland Paris este o destinație atât pentru cei mici cât și pentru cei mari. Visul oricarui copil va deveni și o oază de relaxare pentru cei mari.

Parcul de aproape 40 km pătrați deschis în anul 1992 oferă experiențe de neuitat și o lume care merită explorată pas cu pas.

Disneyland Paris cuprinde două parcuri tematice, un centru comercial, districtul de mese și de divertisment și șapte hoteluri aflate în proprietatea Disney. De la deschiderea sa din 12 aprilie 1992, acesta a fost al doilea parc Disney care s-a deschis în afara  Statelor Unite (după Tokyo Disney Resort). Al doilea parc tematic, Walt Disney Studios Park , a fost deschis publicului pe 16 martie 2002.

Călătoria în minunta lume Disneyland Paris începe de sub hotel Disneyland de unde se pot cumpara biletele de intrare și se face și intrarea propriu-zisa. Pentru cei care optează pentru cazare în Disneyland Paris la unul dintre hotelurile tematice (Disneyland Hotel, Hotel New York, Newport Bay Club, Sequoia Lodge, Cheyenne, Santa Fe, Davy Crocket Ranch) biletele de intrare în parc sunt incluse în tariful de cazare, se oferă și acces cu 2 ore mai devreme în parc decât ora de deschidere pentru ceilalți vizitatori. De asemenea, se oferă transport gratuit cu autobuze de la hoteluri până aproape de intrarea în parc.

disney

Parcul Disneyland Paris este împărțit în cinci zone sau ținuturi: Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland și Discoveryland.

Main Street are două arcade : Arcada Liberty, care celebrează Statuia Libertății – un dar al Europei pentru America – și Arcada Discovery, care celebrează marile invenții ale secolului XX.

main street usa

Europa este plină de castele adevărate pline de istorie și arhitectură deosebită, a fost o reală provocare în a realiza un castel în parc care să nu rivalizeze cu faimoasele castele de pe Valea Loirea dar provocarea a fost încununată de success prin realizarea Castelului Fumoasei Adormite care oferă un aer de poveste și basm întregului parc.

În Frontierland a fost facută insula Big Thunder Mountain, în mijlocul râurilor din vestul sălbatic (Rivers of the Far West). Versiunea de la Disneyland Paris de Big Thunder Mountain este cea mai mare, cea mai frumoasă și cea mai rapidă dintre toate cele existente în alte parcuri Disney. Faptul că Big Thunder Mountain a fost pus în mijlocul râului, ca o insula, este fara îndoială o idee ingenioasă și de mare efect.

IF

Adventureland, cel mai mare Adventureland dintr-un parc tematic Disney care a fost construit vreodată și probabil are și cea mai frumoasă intrare – un fel de platou hollywoodian de la « Hoțul din Bagdad ». Aici puteți găsi o insula cu nava Capitanului Hook și Skull Rock, o altă atracție de senzație a parcului. Pe Adventure Island veți putea găsi și Copacul Swiss Family Robinson și Insula Comorii cu peșteri, labirinturi și comori ascunse.

adventureland

Pirații din Caraibe este probabil atracția de acest gen cel mai bine realizată în Disneyland Paris. Tot aici se găsește și un restaurant cu influențe tematice din Marea Caraibelor – Laguna Albastră. Tot în această zonă se găsește și primul roller coaster dintr-un parc Disney care are o rotație completă – Indiana Jones și Templul din Peril.

Fantasyland este și el unul dintre ținuturile cele mai bine realizate la Disneyland Paris. Toate atracțiile de aici sunt foarte bine realizate și există și unele care sunt unice în parcurile tematice Disney. Una dintre aceste atracții unice este labirintul curioasei Alice, un labirint cu tema Alice in Țara Minunilor.

Fantasyland

Realizatorii parcului au avut de rezolvat multe probleme și în Discoveryland. Acest ținut este un omagiu adus marilor vizionari europeni cum ar fi Leonardo da Vinci cu atracția Orbitron sau Jules Verne cu Nautilus și Muntele Spațiului.

discoveryland

Walt Disney Studios Park se află vis-a-vis de Disneyland Paris și vă oferă atracții diverse, de la spectacole cu desene animate, până la călătorii terifiante cu o cădere de 13 etaje. Toate atracțiile sunt grupate pentru categorii de vârstă: copii mici, școlari și adolescenți. Walt Disney Studios s-a deschis în 2002 și are ca tematică platoul de filmare, fiind împartit în patru parcele:

disney studios

Toon Studio – lumea desenelor animate Disney. Atracții: Crush’s Coaster, Cars Quatre Roues RallyeAnimagiqueArt of Disney AnimationFlying Carpets over Agrabah.

Backlot – efecte speciale, cascadorii și roller coaster. Atracții: Armageddon – Les Effets Speciaux (efecte speciale din filmul Armageddon), Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular® (cascadorii spectaculoase), Rock ‘n’ Roller Coaster starring AerosmithDisney Blockbuster Cafe (Restaurant Fast Food), Cafe des Cascadeurs (Restaurant Fast Food).

Front Lot – Disney® Studio 1Earffel TowerPlace des Frères Lumières, Restaurant en Coulisee (Restaurant Fast Food).

Production Courtyard® platouri de filmare, costume și decoruri. Atracșii: Stitch Live!The Twilight Zone Tower of TerrorPlayhouse Disney, CinéMagique (cinematograf), Studio Tram Tour®: Behind the MagicPlace des StarsRestaurant des Stars (Restaurant Autoservire).

disney studios 2

Vă invit să vizitați Disneyland la orice vârstă și cu orice ocazie, acesta este locul în care distracția este o constantă în viața fiecarui om cu inima de copil. Și să nu uităm că: ”Copilăria este inima tuturor vârstelor” Lucian Blaga.

 

disney 3

disney 1

disney 2

disney 5

Disneyland_plaque

âLaughter-is-timeless