Egiptul, cu farmecul lui aparte, cu multitudinea de variante de a petrece timpul liber, cu magia și istoria uimitoare este o destinație care oferă o vacanță de neuitat chiar si celui mai sceptic turist. Dacă în postarea anterioară de pe blog pe care o găsiţi aici am vorbit despre El Gouna şi câteva din variantele de excursii opţionale, astăzi vorbim despre Sharm el Sheikh.

Sharm el Sheikh este renumit pentru incredibila diversitate a lumii marine (peste 1500 de specii de peşti) şi kilometrii întregi de recife de corali, aici se găsesc unele dintre cele mai renumite locuri de scufundari şi snorkeling din lume şi nu am putut rata ocazia de a face o incursiune în lumea subacvatică.

Mi se pare un miracol să poţi pătrunde într-o lume atât de fascinantă cum e cea subacvatică, este incredibil să pluteşti sau să înoţi alături de specii exotice de peşti sau să păşeşti pe fundul mării.

Marea Roşie prin suprafaţa sa de 438.000 de km pătraţi este printre cele mai sărate întinderi de apă din lume, la fel cum este şi cea mai nordică mare tropicală a lumii şi cel mai interesant lucru: 10% dintre speciile marine de aici nu se găsesc nicăieri în lume.

Munte, mare, deşert, lux, istorie, tradiţie şi distracţie sunt câteva din detaliile pe care le-am căutat în această evadare.

După sesiunile de scufundări în Marea Roşie mi-am îndeplinit unul dintre vise: înotul cu delfinii… La Dolphina în Sharm el Sheikh am devenit partenera de joacă a unui delfin, ocazie cu care mi-am reîncărcat bateriile cu multă energie şi emoţie pozitivă şi mi-am reamintit de măreţia şi complexitatea acestei lumi în care cu toţii suntem călători.

Nu de mult vă mărturiseam că echitaţia este unul dintre cele mai nobile forme de sport, iar eu m-am îndrăgostit de acest sport din clipa în care m-am urcat în şa. Cum să ratez şansa de a retrăi sentimentul de libertate deplină pe care echitaţia ţi-l oferă chiar şi în deşert… aşa că…

Cum continuă distracţia? Cu parasailig! Parasailingul mi-a oferit din nou şansa sa zbor la o înălţime de maxim 200 metri, dar care mi-a permis să admir frumuseţea Mării Roşii şi a coastei Sharm el Sheikh-ului.

Apele de turcoaz ale Mării Roşii, multitudinea de activităţi distractive şi culturale sunt un argument solid pentru a vizita Egiptul. Peninsula Sinai vă aşteaptă cu canioane spectaculoase, parcul natural Ras Mohamed, unele dintre cele mai bune locuri de scufundari din lume, locaţii luxoase, beduini şi localnici prietenoşi… şi nu uitaţi: „în viaţa asta rămânem doar cu ce am visat, cu ce am iubit şi cu cât am călătorit…”