Și a venit momentul sa vizitez și mult râvnita și spectaculoasa Andalucia… Ce vă pot spune este ca nu sunt de ajuns câteva zile pentru a vă bucura de Andalucia, cea plina de soare, de voie bună și poftă de viață. Ce înseamnă pentru mine Andalucia? Tapas, flamenco, istorie, coride și palate maure impresionante.

Cu ce mi-am început city-break-ul aici? Cu o vizita într-un loc nu foarte cunoscut, dar fabulos, El Caminito del Rey sau Drumul Regelui.

Poate că v-am mai spus ca în fiecare an cu ocazia zilei mele de naștere aleg un loc special sau drag mie unde să sărbătoresc bucuria de a asista la spectacolul lumii ai cărei călărori vremelnici suntem…

Anul acesta destinația câștigătoare a fost Malaga și în special în ziua aniversării mele acest drum spectaculos, care pana nu de mult avea reputația de cel mai periculos drum din întreaga lume.

Astăzi, datorită lucrarilor de reabilitare (de fapt a fost construit un nou traseu deasupra celui vechi) acest traseu prin munți este accesibil turiștilor, bineînțeles în anumite condiții ( nu mai mult de 50 de turiști intră deodata, este obligatorie purtarea unei căști de protecție, etc).

Ce este de fapt El Caminito del Rey? Un traseu construit în anul 1901 pentru a facilita accesul muncitorilor la cele doua centrale hidroelectrice din zona. Construcția drumului a început în timpul construcției căii ferate pe ruta Cordoba- Malaga. Numele i- a fost dat abia 20 de ani mai târziu când la inaugurarea barajului Condel Del Guadalhorce a participat regele Alfonso al XII-lea.

Traseul din zilele noastre are o lungime de aproximativ 8 kilometri, pornește pe lângă albia râului Guadahorce printr-o pădure de pini și stejari și iriși sălbatici.

Traseul are două părți, de fapt două drumuri suspendate care parcă urcă în trepte pe lăngă peretele vertical al muntelui, deaspra răului Guadalhorce. Trebuie să vă spun că de multe ori canionul are o adâncime de 700 de metri și o lățime de doar 10 metri. Aceste două părți sunt despărțite de o cărare pe un drum montan care străbate valea Del Hoyo.

Zona este una foarte populată din punct de vedere al faunei, dacă sunteți norocoși puteți observa aici vulturul egiptean, vulturul Grifon, acvile de munte, vulpi, iepuri și multe alte animale.

Cel mai atractiv punct al traseului cred că este terasa cu podea transparentă și podul suspendat la 100 m deasupra defileului situat aproape de finalul traseului.

Nu vă mai spun povești, ci las imaginile să vă facă să vă doriți să vizitați ascest loc spectaculos!