Să faci ceea ce iți place e ușor de zis și greu de făcut.

brigi 2

Dacă v-aș întreba acum “V-ar plăcea să vă urmați pasiunea și toată viața să faceți ceea ce vă pasionează?“ Ați răspunde: “DA! “

Dar oare câți dintre noi fac de fapt asta?

Câți dintre noi încearcă macar să facă asta?

Majoritatea dintre noi nu o facem și de ce nu o facem? Răspunsul este simplu… nu este atât de ușor precum pare.

Pentru unii cărora le apare o oportunitate în a-și urma pasiunea în carieră le este mai ușor. Pentru ceilalți a crea o carieră bazată pe pasiune necesită mult de lucru și un efort emoțional, finaciar și mental.


Adesea credem că suntem pasionați de ceva dar până nu facem acel lucru zi de zi nu realizăm de fapt dacă este într-adevar așa. Oricare ar fi pasiunea ta asigură-te ca iți place atât de mult încât nu ai putea trai fără pasiunea ta.

Asigură-te că ai putea-o face zilnic înainte de a te gândi la o carieră în domeniu. Întrebările pe care trebuie sa ți le pui ar fi: “Aș putea face asta pentru restul vieții?”, “Aș face lucrul acesta zilnic chiar dacă nu aș mai fi platit să o fac?”, “Când o fac sunt încântat?”, “ Vreau să fac asta cât de mult pot oricând pot?”


Un alt secret în ați urma pasiunea în cariera este să intrii în contact cu cât mai multe persoane pasionate de ceea ce fac. Nu-ți fie frică sa intrii în contact cu lumea și sa cauți inspirație. Cu cât te înconjori mai mult cu oameni pasionați, care iubesc ceea ce fac cu atât vei fi mai motivat și inspirat.


La un moment dat va trebui sa-ți pui pasiunea pe hârtie. Imaginează-ți o călătorie din punctul A spre punctul B. În punctul A ești la începutul carierei, încă nu faci ceea ce te pasionează și iți dorești să ajungi în punctul B, locul în care poți face ceea ce te pasionează. Cum vei ajunge la punctul B? Trebuie să ai un plan, împarte totul în pași mici, nevoile și țintele financiare, ideile de business, visele. Stabilește un termen limită pentru toate. Uneori poate o să deviezi de la plan dar atâta timp cât te deplasezi în direcția țintei finale inevitabil vei ajunge acolo. Trebuie doar să nu te oprești.


Pasiunile nu sunt întotdeauna ușoare, așa că cele mai bune lucruri în viață se obțin cu multă muncă și dedicare. Unele dintre cele mai bune lucruri din viață necesită curaj și depășirea propriilor limite. Întotdeauna trebuie sa vă gândiți să atingeți următorul nivel. Trebuie să fiți creativi și inovatori. Trebuie să vă gânditi cum să vă depașiti zona de confort și să încercați lucruri noi. Nu trebuie să reinventați roata, trebuie să descoperiți cum să faceți lucrurile în alt fel. În felul potrivit pentru VOI!

brigi 3