Anul trecut vă povesteam de frumuseţea rivierei turceşti şi de faptul că Antalya este mai mult  decât leneveală, soare,  nisip și mare. Orașul și întreaga regiune au o istorie bogată, foarte bine conservată. Există multe orașe antice, golfuri izolate, mici orașele, peșteri, cascade, ruine romane. Zona este ideală pentru a îmbina aventura cu relaxarea. Ei bine Antalya este mult mai aproape de noi prin faptul că turoperatorul Prestige a decis să puna Aradul pe harta plecarilor curselor charter operate de ei. Astfel, din 09 iunie va pleca prima cursa charter de pe proaspat renovatul aeroport Arad, zborul va fi operat în parteneriat cu compania aeriană ATLASGLOBAL, cu o aeronavă AIRBUS A321, cu o capacitate de 216 de locuri. Pe parcursul fiecărui zbor turiștii vor avea la dispoziție catering cald.

Articolele mele legate de Antalya pot fi găsite aici:

Riviera Turcească, partea I

Riviera Turcească, partea II

Riviera turcească, partea III

Şi ca să fie oferta şi mai tentantă Prestige are o propunere de neratat! Tarif fix pentru hotelurile PORT RIVER 5* sau LAKE & RIVER 5* pentru orice plecare din sezon (Plecari saptamanale din Arad, Bucuresti, Cluj si Suceava!):

LAKE & RIVER Hotel & SPA 5 * la doar 399 € + taxe (95 euro)

PORT RIVER Hotel & SPA 5 * la doar 416 € + taxe (95 euro)

Tarifele includ: zbor Arad- Antalya- Arad, taxe de aeroport, transfer aeroport- hotel- aeroport, cazare 7 nopti cu ultra all inclusive, asistenţă turistică, asigurare medicală şi storno.

Mai mult decât atât cu orice rezervare facută până pe 30.03.2017, la unul dintre hotelurile PORT RIVER 5* sau LAKE & RIVER 5*, puteţi câştiga MARELE PREMIU, un FIAT 500!

Mai multe detalii aici:

http://discover-turism.ro/sejur-in-turcia-de-5-sansa-de-a-castiga-un-fiat-500/

Ambele hoteluri sunt localizate în Side. Când vorbim de Side, vorbim despre una din cele mai vechi localităţi de pe litoralul turcesc. Întemeiată în secolul al VII-lea Î.Ch. de către coloniştii greci, dezvoltată datorită pirateriei şi a comerţului cu sclavi în secolul al V-lea Î.Hr. a început să-şi bată primele monezi. Abundenţa de bogăţii arheologice se datorează perioadei de maximă dezvoltare între secolele al II-lea Î.Hh. si al II-lea d. Hh. Atfel, găsim aici un teatru antic cu o capacitate de până la 20.000 de spectatori, zidurile oraşului, agora, termele romane antice, ruinele templului zeiţei Fortuna, templul lui Apollo.

Unicitatea staţiunii provine şi din faptul că se află pe o mică peninsulă cu lungimea de 800 de metri şi lăţimea de 300 de metri, în anume locuri, pe strada care duce spre vechiul port pescăresc putem vedeam marea pe ambele părţi ale străzii.

În centrul staţiunii nu există hoteluri ci doar restaurante, taverne, magazine. Aşadar, cel mai apropiat golf de oraş, Kumkoy, a devenit locul preferat al familiilor cu copii. Intrarea în apă este lină, iar nisipul e fin. Multe dintre hoteluri au fost construite demult, de aceea au spaţii exterioare mari, pline de verdeaţă. Puţin spre vest, la 14 km de Side, se află staţiunea Conakli, unde pe plajele de nisip au fost construite hoteluri mari, moderne de 4-5*.
La est de Side se află staţiunea Sorgun, apreciată de turişti pentru superba pădure de pini care înconjoarp hotelurile excelente, cu spaţii exterioare generoase. Plajele de aici sunt largi, de nisip şi pietriş. Tot spre est, la 7 km de oraş, este localitatea Titreyengol, animată şi veselă, care are un bazar foarte apreciat. Aici hotelurile sunt situate atât pe prima linie, cât şi la 500-700 metri de mare, de unde turiştii au la dispoziţie shuttle bus-uri până la mare. Plaja de aici este de nisip, înconjurată de o pădure de pini. În staţiunea cea mai îndepartată, Kizilagac, cunoscută pentru plajele sale frumoase de nisip şi pădurile de conifere, sunt situate hoteluri- excelente, cu spaţii exterioare mari şi facilităţi variate.

În aceast perioadă s-a creat o mare vâlvă în jurul ideii că Antalya nu este o destinație turistică sigură datorită situației generale politice și mai ales datorită amenințărilor teroriste din întreaga lume sau a evenimentelor din Istanbul. Doresc să vă confirm faptul că Antalya beneficiază de un program special de protecție a zonei și a turiștilor, zona este sigură, măsurile de protecție sunt ridicate și oriunde am fost pe Riviera Turcească am avut un profund sentiment de siguranță. Dragilor, #Antalyaissafe! și vă invit să o vizitați!

Ne vedem în Antalya!