Dacă în aprilie am beneficiat de un weekend în Antalya, luna iunie mi-a adus o întreagă săptămână pe „riviera turcească”.

Provincia Antalya se întinde de-a lungul ţărmului mediteraneean şi cuprinde 657 km de plajă, porturi şi ruine ale oraşelor antice. Antalya se întinde astăzi peste două oraşe antice – Pamphylia la est şi Lycia la vest. În anul 150 i.e.n. regele Pergamon a întemeiat aşezarea Attalia, pentru a-şi adăposti flota de pe Marea Mediterană. În 133 î.e.n. zona a fost câştigată de romani, aceştia aducând îmbunătăţiri oraşului. După secolul II Antalya a fost vizitată de Apostolul Pavel, precumşi Sfinţii Pavel şi Barnabas, aceştia răspândind creştinismul în zonă. Oraşul Attalia a devenit baza navală pentru cavalerii cruciaţi, iar în perioada bizantină Antalya a fost un oraş foarte important. Se pare însă că în anul 1118 aici se afla doar o fortareaţă izolată, accesibila doar de pe mare. În anul 119, cu ajutorul comandantului Ioan Axuch, Ioan II Comnenus a încorporat Antalya în restul imperiului bizantin.

Antalya este mai mult  decât leneveală, soare,  nisip și mare. Orașul și întreaga regiune au o istorie bogată, foarte bine conservată. Există multe orașe antice, golfuri izolate, mici orașele, peșteri, cascade, ruine romane. Zona este ideală pentru a îmbina aventura cu relaxarea.

În săptămâna mea în Antalya, posibilă cu ajutorul prietenilor de la Calypso şi Prestige Tours am avut ocazia să vizitez mai multe staţiuni (Lara, Kundu, Belek, Kemer, Side) şi numeroase hoteluri care impresionează atât prin teritoriu cât şi prin calitatea şi diveristatea serviciilor.

Despre Belek am mai vorbit aici, ceea ce aş putea completa este faptul că am avut ocazia de a vizita niste hoteluri cu adevărat deosebite:

Alva Donna Exclusive Belek 5* ultra all inclusive

Acest hotel all inclusive, de 5 stele, are un centru spa şi o plajă privată, fiind situat în Belek, la 40 km de Aeroportul Antalya. Hotelul oferă piscine interioare şi în aer liber, cu tobogane de apă.

alva donna

alva donna 2

 

Rixos Premium Belek 5* ultra all inclusive

Hotel VIP pentru turiști exigenți, face parte din lanțul hotelier Rixos Hotels. Vile confortabile și luxoase pentru vacanțe relaxante. Un centru SPA excelent pentru Belek care oferă peste 50 tipuri de masaj, o gamă foarte largă de tratamente şi proceduri. În incinta hotelului exista o reproducere a unei străzi tipice frantuzești cu simulare de stropi de ploaie, stradă cu baruri. Pentru copii se organizează spectacole, concursuri sportive. Acces gratuit „Troyaqua”.

rixos

rixos 2

Sueno Deluxe Belek 5* deluxe all inclusive

Hotel Sueno Deluxe Belek s-a deschis în anul 2015, fiind situat pe plajă, la doar 5 km distanță de centrul stațiunii Belek. Hotelul dispune de plaja privată Blue Flag de 220m cu nisip și pietricele, aquapark cu tobogane, restaurant principal și 6 restaurante a la carte, 14 baruri, piscine interioare și exterioare, teren de golf și de tenis, spa, discoteca, cinema, miniclub, centru de congres, amfiteatru, centru fitness, golf club.

sueno

sueno 2

 

Belconti Resort Hotel  5* ultra  all inclusive

Spatiu exterior verde, plajă bună de nisip cu intrare lină în mare. Camere variate situate în clădirea principala și vile. Infrastructură pentru copii. Facilități pentru bebeluși (blender, cuptor cu microunde, încălzitor pentru sticluțe). Recomandat pentru vacanțe cu familia.

Hotel-Bleconti-Resort

belconti 2

Letoonia Golf Resort 5* all inclusive

Acest complex de 5 stele din Belek oferă diverse sporturi acvatice, precum și piscine interioare și în aer liber. Letoonia Golf Resort este situat de-a lungul Mării Mediterane, are o plajă de 500 de metri și oferă lecții de golf și un centru spa. Accesul la internet WiFi este gratuit în zonele publice. Letoonia Golf Resort are vedere la grădinile luxuriante și oferă camere şi bungalouri cu aer condiţionat și balcon privat. Toate unitățile de cazare oferă minibar şi TV prin satelit. Complexul are propriul driving range şi teren de antrenament pentru golf.

letoonia 1

letoonia 2

Sirene Belek Golf & Wellness 5*

Situat pe litoralul din Belek, acest complex de vacanță de 5 stele oferă  mai multe piscine în aer liber, un spa cu piscină interioară și terenuri de tenis. Camerele cu aer condiționat ale Hotelului Sirene Belek au un interior modern. Toate camerele au televizor cu ecran plat, minibar și birou. Unele camere au o cameră de zi separată. La restaurantele Hotelului Sirene Belek, oaspeții pot gusta mâncăruri mediteraneene, sud-americane și turcești. Hotelul oferă 4 restaurante à la carte, 2 restaurante de tip bufet deschis și 6 baruri.

sirene

sirene 2

Ela Quality Resort 5* Ela All Inclusive

Spatiu exterior frumos și îngrijit. Camere spațioase și moderne. Bucătărie și servicii bune. Recomandat pentru familii cu copii, dotări speciale pentru copii. Infrastructură dezvoltată a hotelului oferă o gamă largă de servicii potrivite atât pentru o vacanță relaxantă, cât și pentru sejururi active, inclusiv centrate pe activități sportive.

ela

ela 2

 Spice Hotel & Spa 5* ultra all inclusive

Design în stil marocan – finisaje cu aur și catifea. Spațiu exterior de dimensiuni mari, amenajat compact. Multe tipuri de camere atipice cu confort sporit și servicii VIP. Servicii bune și bucătărie excelentă. Recomandat pentru vacanțe confortabile în cuplu sau cu copii.

spice

spice 2

Port Nature Luxury Resort & Spa 5* ultra all inclusive

Spațiu exterior compact. Infrastructură variată pentru adulți și copii: aquaparc, piscine, bowling. Pe spațiul hotelului se află amfiteatrul Arena, unul dintre cele mai mari din Antalya, cu programe de divertisment și animație. Recomandat tinerilor și familiilor cu copii.

port nature

port nature 2

Trebuie să recunosc ca acest hotel m-a fascinat și voi reveni cu o postare dedicată acestuia.

În aceast perioadă s-a creat o mare vâlvă în jurul ideii că Antalya nu este o destinație turistică sigură datorită situației generale politice și mai ales datorită amenințărilor teroriste din întreaga lume sau a evenimentelor din Istanbul. Doresc să vă confirm faptul că Antalya beneficiază de un program special de protecție a zonei și a turiștilor, zona este sigură, măsurile de protecție sunt ridicate și oriunde am fost pe Riviera Turcească am avut un profund sentiment de siguranță. Dragilor, #Antalyaissafe! și vă invit să o vizitați!

Oferte pentru Antalya puteți găsi aici.

În postarile următoare ne vom continua plimbarea pe RIVIERA TURCEASCĂ!

1465638928451

1465982188591

1466262112876

1466262190652

1466261788846

1466261838271

1466262075609

1466260955631