Dubaiul din ziua de astăzi înseamnă zgărie-nori, mașini scumpe, hoteluri de lux, și un peisaj urban care te lasă efectiv fără cuvinte. În Dubai se contruiește continuu și se pare ca asistăm la un concurs între marii arhitecți ai lumii care se întrec în măiestrie și inventivitate. Luna de lună în acest oraș se depășesc recorduri după recorduri: cea mai înaltă clădire a lumii, Burj Khalifa; piscina situată cel mai sus din lume, la 204 metri de nivelul pământului; cel mai mare show de fântâni dansatoare din lume; cea mai adâncă piscină, cel mai rapid roller coaster; cel mai mare Mall, Dubai Mall… și lista poate continua…Oraș al inovaței, oraș în care viitorul întâlnește tradiția, mult aur și opulență, miros de santal și parfumuri grele, gust de curmale și mirodenii… cam acestea ar descrie Dubai-ul.

Dar care sunt cele 5 activități care nu trebuie ratate într-o vizită în Dubai?

Unei vizite în Dubai nu trebuie să-i lipsească un tur în zona Dubai Mall (cel mai mare mall din lume) pentru a admira Burj Khalifacea mai înaltă clădire din lume (încă…:) ).

Structura impunătoare este, în esență, realizată din trei secțiuni dispuse în jurul unui nucleu. Văzută de sus, respectă modelul domului în formă de ceapă care se regăsește adesea în arhitectura islamică, deși la o scară mult mai mică.

Clădirea Burj Khalifa, înaltă de 828 metri, a atras vizitatorii din întreaga lume încă de la deschiderea sa, în 2010. Burj Khalifa se mândrește nu cu una, ci cu două punți de observație – At The TOP, așezată la etajele 124 și 125, precum și cea mai înaltă platformă de observaţie (la 555 de metri), amplasată la etajul 148.

Tot aici, la Fântâna din Dubai, din jumătate în jumătate de oră puteți admira spectacolul cu cele mai înalte jeturi de apă din lume. Fântâna aruncă în aer până la 80.000 de litri de apă la un moment dat, atingând 140 m înălțime.

O activitate plină de adrenalină este  Safari-ul în deșert. Deșertul Arabiei este al doilea mare deșert al lumii, dupa Sahara. Programul este unul foarte bine pus la punct și pe langa distracția cu jeepurile pe dune se ia cina într-o tabără de beduini în mijlocul deșertului unde aveți oportunitatea de a călării o cămilă, de a încerca portul popular local, de a face un tatuaj cu henna, de a vă poza cu șoimi.

În timpul delicioasei cine aveți parte de un spectacol impresionat de belly dancing, dansul dervish-ilor și inghițire de flăcări. Este  o activitate care merită din plin și oricând se poate repeta!

O ocazie unică de a admira frumusețea deșertului și un răsărit care vă va rămâne în suflet!

Zborul cu balonul este o activitate care poate fi achiziționată cu ocazia unui eveniment special din viața Dvs. , dar și fără un motiv anume.

Pe parcursul acestei excursii veți avea ocazia de a admira frumusețea deșertului, de a descoperi animalele sălbatice care trăiesc aici și de a vă crea amintiri speciale.

Chiar dacă preluarea de la hotel se face dimineața devreme, experiența este incredibilă! O dată ajunși la locul de decolare veți fi instruiți cu detaliile zborului, urmează decolarea și aproximativ o oră de plutit și admirat frumusețea locului.

După aterizare urmează un mic dejun copios și returul la hotel.

Un sfat prietenesc: diminețile în deșert sunt foarte răcoroase, așa că nu uitați să vă îmbrăcați adevcat!

Zborul cu elicopterul vă oferă sanșa de a vedea orașul în amploarea sa impresiontă și  să descoperiți clădiri emblematice, cum ar fi Atlantis The Palm, hotelul de lux Burj Al Arab și Burj Khalifa.

Pe lângă acestea, priveliștea catre Golful Persic de o culoare verde smarald și arhipelagul The World este minunată.

Orizontul orașului vă oferă o imagine care vă taie respirația și care vă garantează că Dubai-ul nu este o destinație ușor de uitat!

Exista mai multe opțiuni la aceste zboruri: zbor de 12 minute, 17 minute, 22 de minute sau 30 de minute. Pe fiecare zbor pot fi îmbarcate maxim 5 persoane, iar zborurile pot fi rezervate zilnic între orele 09.00 și 17.30. 

Dubai-ul văzut din aer este o dovadă de viziune și demonstrația faptului că nimic nu este imposibil!

Când zici Dubai cu siguranță te găndești la Burj al Arab, hotelul de ”7 stele” emblematic pentru această destinație. De la inaugurarea sa în 1999, clădirea în formă de velă, situată pe propria sa insulă a adunat toate privirile. Forma de velă a hotelului este  inspirată de pânzele ambarcaţiunilor locale – „dhows”.

Dacă exteriorul Burj al-Arab este expresia unei arhitecturi ultramoderne, interiorul, proiectat de designerul Khuan Chew, este o combinație luxoasă de stiluri occidentale și orientale. Hotelul  adăpostește și cel mai înalt atrium din lume, se înalță la 182 de metri deasupra pământului. Hotelul se mândrește că are 8.000 metri pătrați acoperiți cu foiță de aur de 22 de carate și 24.000 metri pătrați de marmură. Din acest an există opțiunea de a face un tur pentru a vizita locația, rezervările se pot face aici. Turul oferă șansa de a vedea (printre altele) apartamentul regal care se întinde pe două etaje și are o suprafață de 780 de metri pătrați. Printre facilitățile oferite aici sunt: liftul interior, iPad-uri placate cu aur și majordom personal 24 de ore din 24… 

Mereu revin cu drag în Dubai și mereu descopăr ceva nou! Complexitatea orașului și a posibilităților pe care le oferă transformă această destinație într-una mereu atrăgătoare, fascinantă și care creează dependență! Ați fost în Dubai? Cum vi s-a părut? Ce v-a atras atenția? Aștept să-mi povestiți!