Cu toții știm că Delta Dunării face din România o destinație aparte și rară. Delta Dunării este cea de a două deltă din Europa şi a cincea din lume după mărime şi este cea mai bine conservată din Europa. De asemenea, este considerată a fi cea de a treia zonă ca importanţă ecologică  a mapamondului. Începând cu anul 1991 este rezervație a biosferei în patrimoniul mondial UNESCO. Din punct de vedere al faunei vă pot spune că Delta Dunării este casă pentru  peste 327 de specii de păsări ceea ce face din aceasta locul care adăpostește cea mai bogată şi variată colonie de păsări din Europa.  Tot aici găsim peste 110 specii diverse de pești și mamifere aparte: enot, vidra, nurca, dihori si vulpi. Daca vorbim de floră în această zonă găsim o vegetație luxuriantă din care se remarcă nuferii albi si galbeni.  Dar nu vă voi oferi prea multe date tehnice referitoare la această zonă pentru că nici o exprimare nu va reuși niciodată să redea ceea ce înseamnă diversitatea și complexitatea Deltei Dunării. Nu este îndeajuns să citim niște informații tehnice și seci, ci trebuie să vizitați măcar pentru o zi acest complex incredibil, să vă plimbați cu barca pe lacuri și canale printre stuf, sălcii și nuferi, să ascultați freamatul păsărilor și să admirați grațiosul zbor al pescărușilor și pelicanilor. 

Vă las acum în compania imaginilor să vă convingeți că avem prea puține cuvinte în dicționar pentru a descrie acest fermecător loc.

                 

Dacă sunteți în zonă sau pe litoral și doriți să faceți o incursiune unică în Delta Dunării vă recomand cu drag să apelați la DAY TRIPS, profesioniști adevărați care o să vă ghideze cu pasiune și dedicare!