Weihnachtsmarkt

Viena, capitala Austriei, este un oraș splendid, cu clădiri în stil baroc, ce a fost vreme de secole centrul Imperiului Habsburgic. Orașul rămâne pătruns de grandiosul spirit imperial, reprezentat de palatele impozante și vilele ce pot fi admirate la tot pasul.

Moștenirea culturală a orașului e în mare parte muzicală, mari compozitori precum Strauss, Brahms, Beethoven, Schubert, Haydn și Mozart au trăit și au concertat aici.
Majoritatea atracțiilor turistice sunt în vasta zonă pietonală, în centrul orașului, zonă ce odata a fost împrejmuită de zidul de apărare al orașului. Acesta a fost înlocuit cu bulevardul Ringstrasse, o șosea circulară ce înconjoară întreaga zonă.

Începând cu mijlocul lunii noiembrie şi până la Crăciun, cele mai frumoase locuri din Viena se transformă în fermecătoare pieţe de Crăciun. Mirosul prăjiturilor specifice de Crăciun şi punch-ul fierbinte răspândesc atmosfera tipică de dinainte de Crăciun. Mireasma fructelor confiate, a vatei pe băţ şi a altor delicatese, micile pavilioane cu decoraţii festive şi pomii cu podoabe colorate, în care seara se aprinde o mare de lumini, îi încântă pe vizitatorii mici şi mari.

Prin tradiţionalul farmec vienez al Adventului, Piaţa Primăriei Rathausplatz se transformă într-un tărâm strălucitor de poveste. Cele aproximativ 150 de standuri de vânzare oferă cadouri de Crăciun, decoraţiuni pentru bradul de Crăciun, dulciuri şi băuturi calde. Iar pomii din parcul ce înconjoară Primăria sunt împodobiţi de sărbătoare şi strălucesc într-o mare de lumină.

Nu foarte departe de aici se află Satul de Crăciun din Maria-Theresien-Platz, între Muzeul de istoria artei şi Muzeul de Ştiinţele naturii. În perioada Adventului, aici se găsesc peste 70 standuri cu articole de artă populară tradiţională şi cu idei originale de cadouri. Şi romanticul Sat de Crăciun din Alten AKH este un loc de întâlnire preferat până la Crăciun, în special pentru publicul mai tânăr. În mijlocul Satului de Crăciun se găsesc şi două piste de curling bavarez.

Târgul tradiţional de Crăciun de pe Freyung din centru este dedicat activităţilor tradiţionale. Încă din 1772, aici avea loc un târg de Crăciun, iar astăzi îşi găsesc locul meşteşugurile cu decoraţiuni din sticlă, iesle şi ceramică tradiţională. Începând cu orele 16, în piaţă răsună muzica tradiţională de Advent. Câţiva paşi mai încolo, la Târgul de Advent Am Hof se găsesc de asemenea obiecte meşteşugăreşti de mare valoare.

Târgul cultural şi de Crăciun din faţa Palatului Schönbrunn oferă o atmosferă romantică în faţa clădirilor imperiale şi se transformă după Crăciun în târguri de Anul Nou. Piaţa, ce freamătă de viaţă oferă obiecte meşteşugăreşti tradiţionale, decoraţiuni de Crăciun realizate manual, concerte de Crăciun şi un program cuprinzător pentru copii, inclusiv un atelier de Crăciun. Un impresionant decor baroc îl oferă şi Satul de Crăciun de la Palatul Belvedere. Frumosul parc al palatului oferă spaţiu pentru un frumos târg de Crăciun.

Copii sunt în centrul atenţiei şi la târgul de Crăciun de pe Karlsplatz. Pe lângă numeroasele programe pentru copii, aici există şi o ofertă de obiecte meşteşugăreşti. În cazul târgului de Crăciun de pe Spittelberg, printre străduţele idilice sunt ascunse multe standuri cu obiecte artistice, dar şi multe idei de cadouri cu tentă culinară.

Distracţia stă în prim-plan la târgul de Crăciun din Riesenradplatz (piaţa Roţii mari). Până pe 6 ianuarie, aici au loc călătorii de vis pentru copii, concerte live şi în general, un program distractiv. Spiritul calm al sărbătorilor şi tradiţia ies în evidenţă în târgul de Crăciun de la Stephansplatz, unde cele 26 de standuri oferă produse de calitate din Austria.

 Lumea magică pe care o veți gasi la Viena  vă va face să intrați în spiritul Craciunului!

 

 

viena 1

viena 2

viena 3

viena 4

viena 5

viena 6

viena 7

viena 8

Weihnachtsmarkt

viena 9

viena 10

viena 11

Weihnachtsmarkt